Uređenje pločnika u Ravnoj Gori

Kategorija: Savjeti

Datum objave: 31.08.2015

Dobili smo priliku izvršiti kamenarske radove na okučnici prekrasne kuće za odmor u Gorskom Kotaru.

Investitor je tražio rješenje za uređenje okućnice svoje kuće za odmor u Gorskom Kotaru. Tražio se kamen koji će se izgledom uklopiti uz autohtoni kamen koji je već ugrađen u temelje kuće za odmor, uz zahtjeve da bude lak za održavanje, dovoljno pločast kako bi se omogučilo nesmetano hodanje te da je otporan na iznimno hladne zime. Kao materijal koji ispunjava zadane kriterije odabran je kvarcit Polar Gray.

Osim popločavanja svih hodnih površina, opločene su i vertikalne škarpe, a rekonstruirano je i vrtno stepenište koje je do tad bilo izrađeno od drvenih oblica koje nisu dugo izdržale u navedenim uvjetima.

Radovi su obavljeni tijekom intezivnih mjesec i pol dana, a rezultati su vidljivi na priloženim fotografijama. 

Vlasnik kuće i njegova obitelj iznimno su zadovoljni izvedenim radovima te je o našoj suradnji izjavio:

MGK klesarstvo smo angažirali za kamenarske radove na okućnici naše planinske kuće za odmor i definitivno smo napravili pravi izbor. Prodajni predstavnik nam je puno pomogao u odabiru kamena, načina postavljanja te raznih detalja vezanih uz taj projekt, a majstori postavljači bili su stvarno izvrsni, nijedan detalj im nije promakao i napravili su prekrasan posao. Našu kuću za odmor podigli smo na jednu novu razinu, a MGK klesarstvo nam je u tome neizmjerno pomoglo. Naše iskustvo sa MGK klesarstvom je više nego pozitivno i preporučujemo ih svima!

Davor Zidarić, Macinec