Kupaonice u kamenu

Kamen je prirodni materijal koji je u svijetu tradicionalno prihvaćen kao materijal kojim se uređuju luksuzne kupaonice, ali i najnoviji trendovi postavljaju ga visoko na listu materijala poželjnih u kupaonici. Od kamena se mogu izraditi umivaonici (vidi Gotovi kameni proizvodi), ležeće i tuš-kabine, ploče umivaonika. Prirodni kamen je rado viđen kao podna i zidna obloga. Kamen u kupaonicu unosi otmjenost i glamuroznost čak i kada se oblikuje u minimalističkom stilu.

Za razliku od kuhinjskih radnih ploča kod kojih se među prirodnim vrstama kamena gotovo uvijek bira granit, u kupaonama se vrlo često koriste sve vrste tvrdog prirodnog kamena (mramor, travertin, vapnenac i granit).

Kod biranja kamena za kuponske površine uglavnom obraćamo pažnju na estetska svojstva kamena, ali dobro je znati što se može očekivati od pojedinih vrsta kamena.

Svakodnevna izloženost zubnim pastama, sapunima i drugim kiselim tvarima kroz duže vrijeme će uzrokovat patinu na mramoru, travertinu i vapnencima. Navedeno svojstvo ne mora Vas odvratiti od izbora tih vrsta kamena, jer patina daje karakter svakom prostoru, ali ako smatrate da će Vas to smetati neka granit bude vaš izbor za kamen u kupaonici.