Podovi u kamenu

Prirodni kamen materijal je koji se razlikuje od svakog drugog. Bogatih boja i teksture te gotovo neuništiv, prirodni kamen je savršen dodatak svakom domu. Korištenje kamena kao poda nije novi koncept, dapače već se  stoljećima nalazi pod nogama u nastambama po cijelom svijetu.

Naravno postoje i mitovi koji su često razlog iza odluke da se odabere neka druga vrsta podnog materijala. Najčešća zabluda predstavlja kamen kao skupi materijal koji se teško održava i nije sposoban izdržati surovost svakodnevnog zlostavljanja.

U stvarnosti, kamen je bez premca po cjelovitom pitanju otpornosti i estetike, što je posebno izraženo baš kad se koristi na podu.

Uz jednostavnu rutinu njege i minimalno održavanje, ljepota poda će eksponencijalno rasti tijekom godina.

Proces odabira kamena

Mnogo toga treba uzeti u obzir pri odabiru kamena za pod u vašem domu. To je proces koji se ne bi trebalo shvatiti olako jer će taj materijal postati stalni dodatak vašem stanovanju.

Evo nekoliko savjeta:

U fazi planiranja

Kako bi osigurali povoljan ishod, imperativ je da proces dizajniranja poda započnete postavljajući si nekoliko specifičnih pitanja prije nego odjurite do MGK klesarstva. Pitanja poput ... Koja je glavna svrha prostoriji u kojoj će se pločice postaviti? Koliko prometa i opterećenja će pod morati podnositi? Koji dojam ili stil želimo postići u prostoru? Koji će još predmeti biti smješteni u prostoru?

Nakon što ste odgovorili na ova pitanja, aktivirajte svoju vizualnu kreativnost koristeći knjige ili časopise koji predstavljaju atraktivan dizajn interijera. Nemojte se ograničiti na one koji jednostavno ilustriraju materijal koji planirate koristiti; ono što tražite u ovom trenutku samo je konceptualna ideja. Tražite određene detalje u načinu na koji je materijal položen i kako to utječe na privlačnost sobe.

Kupovanje kamenih podnih ploča

Kada dođete u MGK klesarstvo, na umu imajte onu konceptualnu ideju, kako ne biste zbog velikog izbora kamena krenuli u krivom smjeru.

Pregledajte, istražite, sve što se nudi, ali nastojite se oduprijeti instant idejama.

Zadržite na umu da određene kamene pločice imaju sposobnost prizivanja određenog stila. Dakle, važno je da se zadržite na onim materijalima koji se poklapaju sa očekivanim stilom vašeg doma. Ako osim toga još i doživite ljubav na prvi pogled, znajte da ste na dobrom putu.