Unutarnje klupčice

Unutarnje klupčice imaju manje kritičnu funkciju, ali su praktičan element uz Vaš prozor, a ujedno će svojim prirodnim izgledom upotpuniti Vaš dom.

Odabir materijala

Kao i većina ostalih vanjskih dijelova kuće tako su i prozorske klupčice izložene mnogim utjecajima. Ne samo da su izložene vjetru, kiši, snijegu, ledu i suncu, već se na prozorske klupčice često stvari naslanjanju, a i opterećuju sa raznim predmetima, najčešće teglama sa cvijećem.

Unutrašnje prozorske klupčice manje su izložene atmosferskim utjecajima, ali na njih ipak znatno utječe sunčevo UV zračenje, a također su vrlo često izložene temperaturnim naprezanjima s obzirom da su najčešće postavljene uz same radijatore koji klupčicu zagrijavaju, a s druge strane ih prozori hlade.

Iz navedenih razloga vrlo je važno da se klupčice izrade od kvalitetnog materijala koji je sposoban izdržati sve te utjecaje kroz dugi niz godina jer će troškovi eventualne zamjene neadekvatnih klupčica sigurno premašiti inicijalni trošak kvalitetnih kamenih klupčica.

Odaberete li granit za Vaše vanjske klupčice, odnosno bilo koji prirodni kamen (mramor, vapnenac, travertin, granit) za unutrašnje klupčice, imat ćete klupčice koje će trajati koliko i cijeli objekt. Granitne klupčice sigurno će izdržati test vremena bez savijanja, pucanja odnosno bilo kakve degradacije, dok će mekše vrste kamena u interijeru osigurati sve kvalitativne zahtjeve uz vrhunsku prirodnu estetsku notu.